· 40 dkg csirkemell kockázva
· A páchoz:
· 1/2 kávéskanál só
· 1/2 kávéskanál bors
· 1 kávéskanál cukor
· A bundához:
· 1 tojás
· 12 dkg liszt
· 1 kávéskanál sütőpor
· 1,5 dl víz
· 1 kávéskanál só
· A sziruphoz:
· 2 evőkanál méz
· 3 evőkanál cukor
· 2-3 evőkanál ketchup
· 1 evőkanál 10%-os ecet
· 1 kávéskanál Erős Pista
· 1-2 marék pirított szezámmag
A csirkemellet bepácolom. A bunda hozzávalóit összekeverem, ebbe forgatom a húst, majd forró, bő olajban kisütöm. A szirup anyagait is összekeverem, a kisütött húst ebben megforgatom, majd meghintem szezámmaggal, és már tálalom is.
Szirup és szezámmag nélkül megkapjuk az illatos-omlós csirkét.